Skip links

#04. Mathilde, ergotherapeute

De draad weer oppikken na een hersentrauma

Onze podcasts worden opgenomen in het Frans. Beluister hier de originele versies. 

🎧 Mathilde is sinds drie jaar ergotherapeute in een Brussels universitair ziekenhuis. De 25-jarige begeleidt er patiënten die alledaagse handelingen niet langer zelfstandig kunnen uitvoeren. Een douche nemen, een pot confituur openen, de bus nemen … Het zijn voor de meesten onder ons heel banale handelingen, maar na een ziekte of ongeval blijken ze vaak een heuse opgave.  

Mathilde helpt haar patiënten op weg met een indrukwekkende intensiteit, creativiteit en persoonlijke betrokkenheid. Naast de hulp die ze biedt aan patiënten met neurologische aandoeningen, zowel in het ziekenhuis als bij hen thuis, werkt ze ook mee aan onderzoek en plaatst ze bij elke gelegenheid graag haar beroep in de kijker.   

Mathilde treedt vandaag op als woordvoerster van haar vakgenoten, die nog al te vaak miskend blijven, hoewel hun fascinerende beroep centraal staat in tal van paramedische interacties.  

Een bruisend gesprek in het teken van welwillendheid. 

Meer info?  

📖 Mathilde beveelt ons graag het boek Dankbaarheid van Delphine de Vigan aan. 

Wil je zelf het woord nemen in onze podcast? Stuur dan gerust een e-mail naar podcast@guidesocial.be 

Deze podcast kwam tot stand met de steun van onze partners: de Franse Gemeenschapscommissie (COCOF), Agence pour le Non-Marchand, BenVox, Agence Digitale Solidaire. 

Beluister de podcast op jouw favoriete platform