Skip links

#13. Nina, woonzorgcentrumdirectrice

De pracht van een glimlach, de pracht van het leven

Onze podcasts worden opgenomen in het Frans. Beluister hier de originele versies. 

🎧 Vandaag duiken we in de verrassend dynamische wereld van woonzorgcentra. Onze gids van dienst? Nina, directrice van een woonzorgcentrum waar meer dan 70 senioren verblijven. De gewezen logopediste heeft haar hart verloren aan de sector en legt ons graag uit waarom. 

Ze staat dagelijks in voor het administratieve beheer en management, en waakt over de dagplanning van een vijftigtal medewerkers, voor wie ze steeds paraat staat en zich flexibel opstelt. Ze wil ook haar zin voor solidariteit met hen delen – een onmisbare eigenschap voor de goede werking van een woonzorgcentrum. 

Nina put vooral voldoening uit het contact met de bewoners en de kleine, dagelijkse anekdotes die ze met haar delen en die helemaal niet stroken met het clichébeeld van een bejaardentehuis. Ze neemt ons mee in haar verhaal vol openhartigheid, menselijkheid, tederheid en intensiteit.

Wil je zelf het woord nemen in onze podcast? Stuur dan gerust een e-mail naar podcast@guidesocial.be 

Deze podcast kwam tot stand met de steun van onze partners: de Franse Gemeenschapscommissie (COCOF), Agence pour le Non-Marchand, BenVox, Agence Digitale Solidaire. 

Beluister de podcast op jouw favoriete platform