Skip links

#15. Marion, verpleegster

Achter de schermen van de intensieve zorg

Onze podcasts worden opgenomen in het Frans. Beluister hier de originele versies. 

🎧 Marion neemt ons een dag mee op sleeptouw in het ziekenhuis van Namen, waar ze verpleegkundige is op de afdeling intensieve zorg. 

 Marion neemt plaats achter onze microfoon en schetst een beeld van haar dag in het ziekenhuis. Als een rollercoaster voert haar job haar van stress en drukte naar de rust in kalme periodes. Het leven en de dood gaan hand in hand in het ziekenhuis. Terwijl de ene patiënt bewusteloos in bed ligt, smeedt de andere nieuwe banden. Hartverscheurende en soms controversiële keuzes worden er afgewisseld met verrassende en wondermooie verhalen. Ze heeft het ook over de evolutie in de ziekenhuissector, het vertrek van tal van medewerkers sinds de coronapandemie, maar ook hoe de crisis andere collega’s heeft gesterkt in hun jobkeuze. Ook Marion is voor geen geld van de wereld weg te slaan uit de zorgsector en beoefent haar job met trots, passie, menselijkheid en met beide voeten op de grond.  

Meer info?    

📖 Marion heeft het over de serie Grey’s Anatomy om haar job te omschrijven (ook al strookt de serie niet altijd 100 % met de werkelijkheid). 

Wil je zelf het woord nemen in onze podcast? Stuur dan gerust een e-mail naar podcast@guidesocial.be 

Deze podcast kwam tot stand met de steun van onze partners: de Franse Gemeenschapscommissie (COCOF), Agence pour le Non-Marchand, BenVox, Agence Digitale Solidaire. 

Beluister de podcast op jouw favoriete platform