Skip links

#16. Leslie, gespecialiseerd opvoeder

Vechtkunst als therapie

Onze podcasts worden opgenomen in het Frans. Beluister hier de originele versies. 

🎧 Leslie stond in zijn jeugd op het randje van de delinquentie. Hij koos er echter voor om zijn rusteloosheid bot te vieren in de vechtkunsten en zich toe te leggen op een opleiding tot opvoeder, gespecialiseerd in welzijn en sport.  

 Als topatleet buigt hij de trauma’s en moeilijke momenten in zijn leven om tot troeven. Hij belicht de zaken steeds vanuit positieve hoek en blijft niet bij de pakken neerzitten. Zijn mantra? Spirit! Want Leslie zit niet stil!  

Hij reisde de wereld rond in het spoor van de vechtkunsten, richtte een vzw op en deelt zijn kennis en ervaring met zijn leerlingen. Vandaag combineert Leslie de vechtkunsten met zijn beroep als opvoeder. Van jongeren in jeugdinstellingen of slachtoffers van partnergeweld tot psychiatrische patiënten en dove kinderen… Iedereen kan bij Leslie terecht.  

Een kennismaking met het toonbeeld van levenskracht.   

Meer info?   

📖 Leslie raadt ons de film Mon frère van Julien Abraham aan (nu beschikbaar op Netflix) en het boek Sterker dan haat van Tim Guénard. 

Wil je zelf het woord nemen in onze podcast? Stuur dan gerust een e-mail naar podcast@guidesocial.be 

Deze podcast kwam tot stand met de steun van onze partners: de Franse Gemeenschapscommissie (COCOF), Agence pour le Non-Marchand, BenVox, Agence Digitale Solidaire. 

Beluister de podcast op jouw favoriete platform