Skip links

#20. Aurélie, maatschappelijk assistente

Binnen de gevangenismuren

Onze podcasts worden opgenomen in het Frans. Beluister hier de originele versies. 

Dertiger Aurélie kan al een mooi professioneel palmares voorleggen in sectoren die sociaal kwetsbare mensen opvangen. Onze gast van vandaag begon haar carrière als maatschappelijk assistente in een nazorgcentrum voor patiënten met een drugsverslaving. Daarna komt ze in een sector terecht die haar totaal vreemd is: de gevangeniswereld. 

Vandaag begeleidt ze gedetineerden in de gevangenis van Sint-Gillis en van Haren. Dit doet ze deeltijds, want de rest van haar tijd zet ze zich in voor slachtofferhulp. 

Die twee afzonderlijke werelden vindt ze superboeiend. Het geeft haar de kans om een beter inzicht te verwerven in de twee publieksgroepen waarmee ze dagelijks aan de slag is. Ze werkt vanuit een zeer humanistische visie op gedetineerden, slachtoffers en het recht van iedereen om opnieuw een plaats te veroveren in de maatschappij, welke die ook mag zijn. 

Wil je zelf het woord nemen in onze podcast? Stuur dan gerust een e-mail naar podcast@guidesocial.be 

Deze podcast kwam tot stand met de steun van onze partners: de Franse Gemeenschapscommissie (COCOF), Agence pour le Non-Marchand, BenVox, Agence Digitale Solidaire. 

Beluister de podcast op jouw favoriete platform