Skip links

#21. Corentin, directeur van een opvangtehuis

De herinschakeling van dak- en thuisloze jongeren

Onze podcasts worden opgenomen in het Frans. Beluister hier de originele versies. 

Al op zijn 16e wist Corentin dat hij de daklozenproblematiek wilde aanpakken. Zijn ontmoeting met een dakloos persoon en de reacties van zijn vrienden wakkerden toen bij hem de strijdlust aan om armoede, vooroordelen en onrecht te bekampen. Die strijd werd de rode draad in zijn carrière.

Inmiddels is hij maatschappelijk assistent en combineert hij zijn taken als directeur van een opvangtehuis voor jonge dak- en thuislozen met een heus activisme.

Corentin vertelt ons hoe hij zijn team leidt en hoe hij het fameuze ‘waarderingsmanagement’ centraal plaatst in zijn job. Hij gunt ons een blik op het leven in het tehuis en laat ons kennismaken met de aangrijpende vitaliteit binnen de leefgroep.

We krijgen een beeld van het professionele leven van Corentin, aan de zijde van een twintigtal dak- en thuisloze jongeren in een herinschakelingstraject, met de onvermijdelijke ups en downs. Welwillend en oprecht biedt hij hen de nodige ondersteuning op weg naar het leven als volwassene.

In de podcast geeft Corentin ons ook een leestip mee – de werken van Yann Le Bossé over empowerment – en raadt hij welzijnswerkers op het terrein aan om ook de opleidingen van Yann Le Bossé te volgen.

 

Wil je zelf het woord nemen in onze podcast? Stuur dan gerust een e-mail naar podcast@guidesocial.be 

Deze podcast kwam tot stand met de steun van onze partners: de Franse Gemeenschapscommissie (COCOF), Agence pour le Non-Marchand, BenVox, Agence Digitale Solidaire. 

Beluister de podcast op jouw favoriete platform