Skip links

#22. Colombe, coördinatrice bij Le Petit vélo jaune

Ouders die de pedalen kwijtraken opnieuw op weg helpen

Onze podcasts worden opgenomen in het Frans. Beluister hier de originele versies. 

Deze week mogen we een podcast opnemen in het kader van de PODCASTHON. Een week lang, van 25 tot 31 maart, zetten we ons samen met honderden andere podcastmakers in om verenigingen in de schijnwerpers te plaatsen.

Bij elke podcast op de website van de Podcasthon hoort een link naar een schenkingsbelofte om de verenigingen te steunen. De Podcasthon is een initiatief van de Franse organisatie Altruwe, die enerzijds het engagement bij de internetgebruikers wil aanwakkeren en van hen toekomstige vrijwilligers of schenkers wil maken, en die anderzijds waarden als menslievendheid en solidariteit wil uitdragen via digitale kanalen.

We zijn buitengewoon fier om ons steentje te mogen bijdragen aan deze editie en rekenen op jou om onze vzw van de dag een duwtje in de rug te geven: Le Petit vélo jaune.

Een baby verwelkomen in het gezin of zorgen voor jonge kinderen … het is een belangrijke en ingrijpende fase in het leven van elke ouder. Sommige moeders staan er echter helemaal alleen voor of worden geconfronteerd met kwetsbaarheid en armoede. Voor hen is steun en begeleiding van cruciaal belang. De vzw Le Petit vélo jaune brengt ouders in contact met vrijwilligers.

Colombe Courtier is coördinatrice bij de vzw en leidt de activiteiten op het terrein in goede banen. Ze is logopediste van opleiding, maar zet tegenwoordig heel wat verschillende petjes op. Ze helpt de vrijwilligers op weg op het terrein, ontmoet gezinnen, verwerkt aanvragen en houdt contact met verschillende instanties. “Je moet echt van vele markten thuis zijn.”

Colombe vertelt ons hoe haar werkdag eruitziet bij deze inspirerende en oprecht mensgerichte vzw.

Wil je zelf het woord nemen in onze podcast? Stuur dan gerust een e-mail naar podcast@guidesocial.be 

Deze podcast kwam tot stand met de steun van onze partners: de Franse Gemeenschapscommissie (COCOF), Agence pour le Non-Marchand, BenVox, Agence Digitale Solidaire. 

Beluister de podcast op jouw favoriete platform