Skip links

#24. Didier, communicatieverantwoordelijke

Het imago van het OCMW bijschaven

Onze podcasts worden opgenomen in het Frans. Beluister hier de originele versies. 

Onze gast van vandaag, Didier, is geen maatschappelijk assistent. Toch is hij al 25 jaar een van de drijvende krachten achter de welzijnssector. Zijn functie? Hij is communicatieverantwoordelijke bij het OCMW van Charleroi.

Didier treedt op als woordvoerder, maar sleutelt ook aan het positieve imago van het OCMW van Charleroi. Hij staat in voor zowel de interne als externe communicatie van deze belangrijke motor voor maatschappelijk welzijn. Hij stippelt onder meer de communicatiestrategie van het OCMW uit, biedt crisissituaties het hoofd en treedt op als contactpersoon voor journalisten.

Zijn job vereist een grondig inzicht in de verschillende OCMW-diensten en -professionals, maar tegelijk ook een flinke portie empathie.

Didier gunt ons een blik achter de schermen van het grootste OCMW van Wallonië en Brussel, dat een 2.500-tal personen tewerkstelt.

We houden clichés rond maatschappelijke hulp tegen het licht, komen meer te weten over de wereld van de OCMW’s en plaatsen deze centra die elke dag opnieuw duizenden burgers helpen in een positief daglicht.

 

Wil je zelf het woord nemen in onze podcast? Stuur dan gerust een e-mail naar podcast@guidesocial.be 

Deze podcast kwam tot stand met de steun van onze partners: de Franse Gemeenschapscommissie (COCOF), Agence pour le Non-Marchand, BenVox, Agence Digitale Solidaire. 

Beluister de podcast op jouw favoriete platform