Skip links

#27. Anne-Cécile, verpleegster

Van intensieve zorg tot gezinsplanning

Onze podcasts worden opgenomen in het Frans. Beluister hier de originele versies. 

Anne-Cécile is al 25 jaar verpleegster.

Sinds haar stage in het UMC Sint-Pieter is ze altijd aan de slag gebleven in het ziekenhuis en mocht ze de uiteenlopende facetten van een job als verpleegkundige ontdekken. Verscheidene jaren op de dienst intensieve zorg, een korte periode in de ontwaakzaal en een allroundfunctie later, vind je haar vandaag op de dienst gezinsplanning van het ziekenhuis, waar ze aan gemeenschapszorg doet.

Een groot deel van haar tijd besteedt Anne-Cécile – zelf moeder van vier kinderen – aan vrijwillige zwangerschapsonderbrekingen. Ze ontfermt zich over de vrouwen en biedt hen de nodige ondersteuning, een luisterend oor en informatie.

In deze aflevering ontdekken we hoe een loopbaan als verpleegkundige vol wendingen kan zitten en duizend en één vormen kan aannemen. We maken kennis met een vrouw vol levenskracht, die nooit de passie voor haar beroep heeft verloren!

Wil je zelf het woord nemen in onze podcast? Stuur dan gerust een e-mail naar podcast@guidesocial.be 

Deze podcast kwam tot stand met de steun van onze partners: de Franse Gemeenschapscommissie (COCOF), Agence pour le Non-Marchand, BenVox, Agence Digitale Solidaire. 

Beluister de podcast op jouw favoriete platform