Skip links

#08. Fanny, oprichtster van Casa Clara

Respijt voor mantelzorgers

Onze podcasts worden opgenomen in het Frans. Beluister hier de originele versies. 

🎧 Fanny is massagetherapeute en oprichtster van Casa Clara, waar mantelzorgers even aan de dagelijkse realiteit kunnen ontsnappen.  Het leven van Fanny kwam op losse schroeven te staan toen bij haar dochter een zeldzame ziekte werd vastgesteld. Het was het begin van een strijd die drie jaar duurde. Voor enig respijt was er gedurende die periode weinig ruimte. 

Uit die ervaring is Casa Clara ontstaan. De vzw begeleidt ouders van kinderen met een handicap of ernstige aandoening. Fanny vertelt ons over haar ervaringen als mantelzorger, haar carrièrewending en hoe honderden ouders bij Casa Clara even kunnen ontsnappen aan hun dagelijkse taken.   

 Meer info?  

📖 Fanny kan ons de film Apprendre à t’aimer van Stéphanie Pillonca aanbevelen, alsook het werk van Luc Boland, regisseur, scenarioschrijver en het brein achter The Extraordinary Film Festival. 

Wil je zelf het woord nemen in onze podcast? Stuur dan gerust een e-mail naar podcast@guidesocial.be 

Deze podcast kwam tot stand met de steun van onze partners: de Franse Gemeenschapscommissie (COCOF), Agence pour le Non-Marchand, BenVox, Agence Digitale Solidaire. 

Beluister de podcast op jouw favoriete platform