Skip links

#12. Cendrine, seksuologe

Op weg naar seksuele ontplooiing

Onze podcasts worden opgenomen in het Frans. Beluister hier de originele versies. 

🎧 Cendrine waagde de sprong van vroedvrouw en verpleegster naar seksuologe. Sindsdien maakt ze al vijftien jaar van seksuele emancipatie haar missie. 

 In tegenstelling tot de pittige artikels in vrouwenbladen, belicht Cendrine vooral de druk op vrouwen, net als hun behoefte aan genot en uitdrukkingsvrijheid, of het belang van seksuele opvoeding. In haar strijd voor de emancipatie van de vrouw helpt Cendrine slachtoffers van vrouwenbesnijdenis om zich opnieuw goed in hun vel te voelen.   

Ze vertelt ons met een flinke portie humor over haar beroep en deelt haar inzichten en overtuigingen met ons. De seksuele revolutie is nog lang niet ten einde. Ze is nog volop aan de gang, en er ligt nog een lange weg voor de boeg.   

Meer info?   

📖 Cendrine beveelt ons het boek De tweede sekse van Simone de Beauvoir aan, en Au-delà de la pénétration van Martin Page. 

Wil je zelf het woord nemen in onze podcast? Stuur dan gerust een e-mail naar podcast@guidesocial.be 

Deze podcast kwam tot stand met de steun van onze partners: de Franse Gemeenschapscommissie (COCOF), Agence pour le Non-Marchand, BenVox, Agence Digitale Solidaire. 

Beluister de podcast op jouw favoriete platform