Skip links

#17. Laurent, kinesitherapeut

Zorg door beweging

Onze podcasts worden opgenomen in het Frans. Beluister hier de originele versies. 

🎧 We maken kennis met Laurent, die al meer dan twintig jaar actief is als fysiotherapeut.  

 Laurent werkt in het dynamische en eerder opmerkelijke woonzorgcentrum La Mélopée, dat met Mel’Express zijn eigen versie van het populaire programma Peking Express bracht. 

Laurent maakte van zijn passie zijn beroep. Hij is gefascineerd door de werking van het menselijk lichaam en het therapeutisch contact – de zorg voor lichaam en geest – met de mens. Zo ziet hij elke dag opnieuw welk effect zijn beroep heeft op zijn patiënten en put hij voldoening uit zijn job.   

De bewoners van La Mélopée noemen hem wel eens plagerig ‘de masseur’ of ‘de wandelaar’, omdat hij volgens hen zijn dagen vult met praatjes slaan en wandelen. Hij blijft nuchter, en die houding is precies zijn grootste troef. Voor Laurent telt vooral het LEVEN, en niet zozeer de rust in het rusthuis. Als fysiotherapeut bedenkt hij dan ook de gekste activiteiten om de bewoners in beweging te houden en een glimlach op hun gezicht te toveren.   

Meer info?   

📖 In de podcast verwijst Laurent naar de serie The Walking Dead. 

Ontdek de prachtige initiatieven in woonzorgcentrum La Mélopée: 

https://www.facebook.com/residencemelopee   

https://www.instagram.com/residencemelopee

Wil je zelf het woord nemen in onze podcast? Stuur dan gerust een e-mail naar podcast@guidesocial.be 

Deze podcast kwam tot stand met de steun van onze partners: de Franse Gemeenschapscommissie (COCOF), Agence pour le Non-Marchand, BenVox, Agence Digitale Solidaire. 

Beluister de podcast op jouw favoriete platform