Skip links

#23. Alexandre, preventieadviseur psychosociale aspecten

Medewerkers behoeden voor een burn-out

Onze podcasts worden opgenomen in het Frans. Beluister hier de originele versies. 

Welzijn op de werkvloer is van cruciaal belang. Organisatorische uitdagingen, een gebrek aan erkenning of een moeizame relatie met de manager of de collega’s hebben vaak een grote impact op het professionele leven, maar kunnen ook op persoonlijk vlak hun tol eisen. Wanneer het gebrek aan welzijn tot ziekteverzuim leidt, loert een burn-out om de hoek. De term is vandaag helaas maar al te goed gekend.

Alexandre Lelakis is preventieadviseur psychosociale aspecten en is vandaag bij ons te gast. Alexandre zal de eerste tekenen van een burn-out al snel herkennen. Hij heeft er dan ook zijn beroep van gemaakt.

Deze psycholoog van opleiding treedt op als schakel tussen werkgever en werknemer, om te waken over het welzijn op het werk en de voldoening en het plezier die medewerkers uit hun job putten. Hij staat zowel voor de werkgever als de werknemer klaar om een neutrale begeleiding op maat te bieden.

In een ideale wereld komt Alexandre tussen nog vóór er problemen opduiken. Preventie is voor onze podcastgast dan ook een dagelijkse strijd geworden. In deze aflevering leert hij ons pistes naar oplossingen bloot te leggen, te luisteren naar niet mis te verstane signalen en tot slot voorrang te verlenen aan één absolute prioriteit in ons professionele traject: onze gezondheid.

Wil je zelf het woord nemen in onze podcast? Stuur dan gerust een e-mail naar podcast@guidesocial.be 

Deze podcast kwam tot stand met de steun van onze partners: de Franse Gemeenschapscommissie (COCOF), Agence pour le Non-Marchand, BenVox, Agence Digitale Solidaire. 

Beluister de podcast op jouw favoriete platform